Acusticus pillanatok

Túlhallás: van megoldás

Túlhallás: van megoldás

Egy újabban feltételezett jelenség, az úgynevezett túlhallás is állhat a diszlexia, a beszéd- és magatartászavar hátterében. A túlhallással élő gyermek olyan hangokat is meghall, amelyeket normál esetben az emberi fül nem képes érzékelni. Tovább olvasom »

Emberi hallósejteket alkottak Svájcban

Emberi hallósejteket alkottak Svájcban

Elsőként sikerült emberi belsőfülsejteket alkotnia laborban egy berni kutatócsoportnak. Ezzel új utat nyitottak a halláskárosultak kezelését célzó módszerek kutatása számára.  Tovább olvasom »

Bőrünk nem felejt!

Bőrünk nem felejt!

Néhány évtizede igencsak megmosolyogták, aki a napozás ellen emelte fel a szavát. Ma már kevésbé lepődünk meg azon, ha valaki a napfény káros hatásaira hívja fel a figyelmet, ugyanakkor sokan még mindig nem veszik komolyan a figyelmeztetést: a napozást kellemes időtöltésnek, ráadásul teljesen egészségesnek tartják. Tovább olvasom »

Doktorira készül a hallássérült lány

Doktorira készül a hallássérült lány

Kovács Petra nagy utat járt be, mire eljutott odáig, ahol jelenleg tart. A nyíregyházi hölgy ma már Budapesten él és dolgozik, többdiplomás, több nyelven beszélő, nyugodtan mondhatjuk, sikeres nő. Mindezt úgy érte el, hogy egészen pici gyerek volt, amikor súlyos hallássérülést állapítottak meg nála. Tovább olvasom »

Hangot a tévébe!

Hangot a tévébe!

Az Oticon Opn megjelenésével nem csak a hallókészülékek új generációja érkezett el, de a vezeték nélküli kiegészítőkkkel számos további praktikus lehetőség nyílt arra, hogy a készülék viselőjének az eddigieknél sokkal jobb kommunikációs és hallásélményben legyen része. A könnyen használható vezeték nélküli eszközökkel számtalan, a mindennapokat könnyebbé tevő megoldás közül választhat.

Tovább olvasom »

Kitárul a világ

Kitárul a világ

Túlzás nélkül állítható, hogy egy forradalmian új technológiának köszönhetően a hagyományos hallókészülékek lassan a múltat jelentik. Jobb, természetesebb hallás, kevesebb erőfeszítéssel járó beszédértés, nagyobb kényelem. Többek között ezeket nyújtja viselőjének az az újszerű megoldásokat alkalmazó Oticon készülék, amely már az Acusticus Halláscentrumnál is elérhető.

Tovább olvasom »

On-line is megújultunk

On-line is megújultunk

Hosszas készülődés után büszkén mutatjuk be új megjelenésünket kedves pácienseinknek. 14 év működés távlatából idén eljött az ideje, hogy megjelenésünk hűen tükrözze szakértelmünket, segítőkész hozzáállásunkat és a mai kor elvárásainak is megfeleljen.

Tovább olvasom »

Hallásvizsgálat Egerben

Hallásvizsgálat Egerben

Fül-orr-gégészeti vizsgálatra és szakorvosi tanácsadásra várjuk a hallásproblémával küzdőket, de akár rokonaikat is az Acusticus egri rendelőjében, a Dobó tér 2. szám alatt. 

Tovább olvasom »

Acusticus nyílt napok

Acusticus nyílt napok

Ha fontos Önnek, hogy idős rokona ne utazzon kilométereket, rendelőnkből az otthonában is beállíthassuk készülékét, a telefonját távirányítóként is használhassa, mindent megtudjon

Tovább olvasom »