Kiegészítő termékek

Ha túl hangosan halljuk csak a tévét vagy nem értjük pontosan, mit mond a szomszéd, igencsak megkeseríti a mindennapjainkat. Hallásunkra ugyanúgy vigyázni kell, mint a látásra vagy az egészséges emésztésre. Fülünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, a hallásproblémák pedig a leggyakoribb érzékszervi problémák közé tartoznak. Kevesen tudják azonban, milyen sok környezeti tényező károsíthatja a hallást, azt pedig még kevesebben tudják, hogy ez mindössze néhány ezer forintos, alig látható eszközökkel megelőzhető.

A felnőttkori halláscsökkenés leggyakoribb kiváltó oka a zajártalom, aminek forrása lehet a munka vagy a hobbi is.

80 decibel feletti tartós hanghatás esetén például a munkahelyeken gondoskodni kell a zajvédelemről: az ipari füldugók viselete ilyen helyeken előírás.

 Statisztika szerint a fiatalok kb. 40 százaléka hallgat 105 decibelnél is nagyobb hangerejű zenét, többnyire fülbe dugva. Az mp3 lejátszók túl hangos, tartós használata ugyancsak halláskárosodáshoz vezethet – ezekhez szintén gyártható egyéni, méretre készített dugó.

Érdemes emellett a gyakori fülgyulladások elkerülése és a dobhártya védelme érdekében füldugót használni úszás közben, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Mindezek mellett ma már kiváló minőségű füldugók kaphatók a zenészeknek és a vadászoknak is, amelyek úgy csökkentik a zajhatást, hogy közben a fontos hangok hallhatóak és élvezhetőek is maradnak.

Az Acusticus Halláscentrum a hallásproblémák kezelésén túl kiemelt figyelmet fordít a megelőzésre is: a füldugók legszélesebb választékát kínáljuk uszodába, vadászathoz, zenészeknek, motorosoknak, sőt, alvás idejére horkolók házastársainak is.
A füldugókat mindenkinek egyéni méretben készítjük el.